Erika Vlieghe is het kotsbeu: “Dit moet nú stoppen” Royalty
Royalty

Erika Vlieghe is het kotsbeu: “Dit moet nú stoppen”

Erika Vlieghe is het kotsbeu: “Dit moet nú stoppen”

Dé vraag die iedereen zich de voorbije dagen lijkt te stellen, is of er al dan niet een nieuwe, strenge lockdown moet komen. Experts pleiten er alvast voor om onze contacten zo goed mogelijk te beperken, om op die manier zo snel mogelijk weer minder dan 800 coronagevallen per dag te krijgen.

"Ik ben voor een pakket krachtige maatregelen voor iedereen”, laat Erika Vlieghe weten in Het Laatste Nieuws. “Het virus zit overal, de ziekenhuizen vullen zich in sneltempo. We moeten een manier vinden om uit deze impasse te geraken. En ja, dat pakket zal niet zo heel hard verschillen van de situatie in maart vorig jaar.”

Met andere woorden: een lockdown is volgens de infectiologe de enige oplossing. “Nu rijdt iedereen overal heen, er zijn feestjes, van telewerk is geen sprake. Dat moet stoppen. Het moet duidelijk zijn dat iedereen in zijn kot moet blijven.”

Minstens drie tot vier weken

"We spreken toch snel over minstens drie tot vier weken”, zegt Vlieghe over hoe lang deze nieuwe lockdown volgens haar moet duren. “Verder doen zoals we bezig zijn, leidt nergens naartoe. De teller staat alweer op 569 bedden op intensieve zorg, van de 1.000 die we kunnen vullen. We moeten terug onder die grens van weleer duiken: minder dan 800 gevallen per dag, minder dan 75 hospitalisaties per dag”, besluit ze.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws