'Kappers moeten deuren opnieuw sluiten, ook slecht nieuws voor horeca' Royalty
Royalty

'Kappers moeten deuren opnieuw sluiten, ook slecht nieuws voor horeca'

'Kappers moeten deuren opnieuw sluiten, ook slecht nieuws voor horeca'

Vanochtend komt het Overlegcomité weer samen. Er liggen harde maatregelen op tafel, maar consensus over al die maatregelen is er nog niet. Zo is er bijvoorbeeld nog discussie over het opnieuw sluiten van de niet-essentiële winkels.

Die sluiting van de winkels ligt op tafel, maar niet iedereen is ervan overtuigd dat dit wel veel verschil zal maken. Uit alle cijfers blijkt dat winkels geen besmettingshaarden zijn. Voor de kappers is er minder goed nieuws. De regering beschikt over cijfers dat daar de besmettingen snel oplopen. Zij zullen wellicht de deuren opnieuw moeten sluiten. Een harde noot om kraken.

Ook de buitenbubbel van tien gaat mogelijk op de schop. Al is daar ook nog discussie. Sommigen willen die terugbrengen naar vier. Anderen vinden dan weer dat het buiten net veiliger is en zien geen heil in die maatregel. De niet-essentiële verplaatsingen zouden niet verboden worden. Er zou ook niet geraakt worden aan de avondklok.

Horeca

Hoe lang zal de nieuwe lockdown duren? Wel, daar is nog discussie over. De paasvakantie wordt mogelijk met een week verlengd. Mogelijk zal er geen termijn worden op geplakt. Men wil dat laten afhangen van de cijfers. Dat zou wel eens erg slecht nieuws kunnen betekenen voor de horeca. Die zouden mogelijk dan begin mei niet open kunnen gaan.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws