Problemen bij Dries Mertens en Kat Kerkhofs: "Dit is moeilijk" voetbal
voetbal

Problemen bij Dries Mertens en Kat Kerkhofs: "Dit is moeilijk"

Problemen bij Dries Mertens en Kat Kerkhofs: "Dit is moeilijk"

Dries Mertens en Kat Kerkhofs gaan al járen als koppel door het leven, maar nu staan ze voor een dilemma. Mertens denkt aan kinderen, maar heeft blijkbaar nog wat werk voor de boeg om zijn vrouw te overtuigen.

"Ja, ik wil wel aan kinderen beginnen. Ik meer dan Kat, denk ik", vertelt Mertens in Het Laatste Nieuws. "We moeten toch ooit eens beginnen? De voorbije jaren was het een bewuste keuze om te wachten. Als voetballer vind ik dat moeilijk. Ik heb zóveel respect voor collega's die kinderen hebben. Ik heb mijn rust nodig."

Met de kinderen van zijn broer kon Mertens al af en toe oefenen. "Soms komen de kinderen van mijn broer een week op bezoek. Dat voel ik op training meteen aan mijn hamstrings", bekent de Napoli-speler.

"Maar vooral: ik zie bijvoorbeeld bij de Rode Duivels hoe al die papa's opnieuw tien dagen zonder hun kinderen zijn. Tijdens het EK zal dat opnieuw een maand het geval zijn. Dat is écht niet gemakkelijk, hé. Ik wil er zo veel mogelijk zijn voor mijn kinderen."

"Wat Kat doet, vind ik supermooi"

Stilaan nadert het einde van zijn carrière en dat vindt Mertens niet eens zo erg. "Als mijn carrière gedaan is, zal ik spijt hebben dat al die matchen opeens gedaan zijn", bekent Mertens. Hij zal dan vrouwlief Kat bijstaan. Zij timmert aan een TV-carrière. "Wat zij doet, vind ik supermooi. Het zal mijn beurt zijn om te ondersteunen. Daar kijk ik naar uit", besluit de Rode Duivel.

Populair

Laatste nieuws