Vlamingen spreken schande van het Overlegcomité: “Wat een bende randdebielen” Royalty
Royalty

Vlamingen spreken schande van het Overlegcomité: “Wat een bende randdebielen”

Vlamingen spreken schande van het Overlegcomité: “Wat een bende randdebielen”

Op het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land zijn nieuwe afspraken gemaakt over de coronamaatregelen. "We hebben gekozen voor de korte pijn, een soort ‘paaspauze'", zei premier Alexander De Croo op de persconferentie achteraf. Vlamingen reageren alvast verbolgen.

“Korte pijn? De kleine zelfstandigen nog dieper in de put duwen”, schrijft iemand op de sociale media. “Klinkt meer als de harde pijn! Alles dicht en binnenkort gezellig samen op de trein naar Oostende.” “Inderdaad”, bevestigt een ander. “Ik ben eens benieuwd of de 'solidaire medemens' aan de gesloten sectoren zal denken als ze in een rij van 100 man gaan staan op de zeedijk voor hun ijsje.”

“Ze moesten zich schamen om nog geduld en solidariteit te vragen van de bevolking!”, briest een dame. “Waar is het wetenschappelijk bewijs dat het door de kappers en schoonheidssalons komt? Of door de horeca waar je een gecontroleerde omgeving kan creëren? Stelletje prutsers!”

"Jullie moesten je schamen"

“Korte pijn? Voor wie weeral?”, vraagt iemand zich luidop af. “Horeca en evenementen zijn al 1 jaar dicht, dan openen de niet-essentiële winkels met de belofte ‘eens open, niet meer sluiten’. Welke verhaaltjes gaan jullie ons nog wijsmaken? Een harde lockdown is dit zeker niet, enkel voor de mensen die reeds gesloten waren en nu weer dicht moeten. Jullie moesten je schamen.”

“'Nog even volhouden, er is licht aan het eind van de tunnel’, zegt die dan”, lezen we nog. “Dat zeggen ze al het hele jaar. In plaats van bepaalde groepen/sectoren te viseren beter ineens alles dicht. Iedereen gelijk voor de wet met hun ‘korte pijn’. Of het nu leuk is of niet. Beter dat dan zo blijven aanmodderen met halfbakken maatregelen.”

En ook: “Solidariteit? Dat die kerels dat woord nog durven uitspreken, met hun ongemaskerde studiosessies en vet loon waar geen euro verlies op zit! Misselijkmakende randdebielen!”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws