Vrijdag 26 Maart 2021 - 07:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Willy Sommers trekt zijn stoute schoenen aan en stelt zeer specifieke eis aan ‘Liefde Voor Muziek’-makers

Willy Sommers trekt zijn stoute schoenen aan en stelt zeer specifieke eis aan ‘Liefde Voor Muziek’-makers

Willy Sommers was door het dolle heen toen VTM hem eindelijk vroeg of hij wilde meewerken aan ‘Liefde Voor Muziek’. Uiteraard zei hij volmondig ja. Hij noemt het zelfs de kers op de taart van zijn sowieso al impressionante carrière. Hij mag zichzelf dan ook de ouderdomsdeken van de groep noemen.

“Het is soms raar hoe werelden mijlenver uit elkaar lijken te liggen, maar in werkelijkheid meer raakpunten hebben dan verwacht”, vertelt Willy in Dag Allemaal. “Geike is bijvoorbeeld opgegroeid met ‘Tien Om Te Zien’ en heeft destijds bijna geen enkele aflevering gemist. Haar moeder was een grote fan van mij. Geike toonde me zelfs een foto waarop haar mama naast mij poseert in haar tienertijd.”

“In elk geval, toen ik hoorde dat Geike meedeed, ben ik meteen naar de producer gestapt”, laat Willy weten. “‘Zeg, reserveer ‘Zoutelande’ alsjeblieft voor mij!’ Ik had meteen het idee daar een polonaiseversie van te maken”, klinkt het. “Meteen alle remmen los, ik wou daar vanaf de eerste seconde muzikaal groots mee uitpakken.” 

"Ik wil scoren met mijn nummers"

“Dat was ook mijn opzet van mijn deelname aan ‘Liefde Voor Muziek’: ik wou scoren met nummers met het oog op latere concerten en optredens”, geeft de zanger toe. “Dat scoren is tot nu toe al vrij goed gelukt, nu nog het opnieuw mogen optreden…"

"Volgende week zijn we al aan de laatste aflevering toe en die draait rond Ronny Mosuse", laat Willy weten. "Ik heb niet voor een hit van The Radios gekozen, maar iets uit Ronny’s Nederlandstalige repertoire: ‘Kom bij mij’. Ronny was alvast erg tevreden met mijn versie, ik hoop van jullie hetzelfde.”

TAGS  I  Willy Sommers  I  Liefde Voor Muziek  I  shownieuws  I  Geike Arnaert  I  Ronny Mosuse  I  Zoutelande