Erika Vlieghe laat zich uit over verwarrende maatregel: “Je kan zoiets niet uitleggen aan de bevolking” Royalty
Royalty

Erika Vlieghe laat zich uit over verwarrende maatregel: “Je kan zoiets niet uitleggen aan de bevolking”

Erika Vlieghe laat zich uit over verwarrende maatregel: “Je kan zoiets niet uitleggen aan de bevolking”

De nieuwe, strengere maatregelen die eerste minister Alexander De Croo eerder deze week aankondigde, komen volgens de experten maar net op tijd om het tij te kunnen keren. Toch was er vanuit bepaalde hoeken ook kritiek te horen. Zo zou het onlogisch zijn dat de scholen sluiten, terwijl buitenschoolse activiteiten nog wel kunnen.

"Wij zijn als adviseurs opgelucht dat ze (de maatregelen, nvdr.) er nu zijn, waardoor we wel nog op tijd ingrijpen”, zegt Vlieghe in een gesprek met De Morgen. “Vorige week is de politiek er niet uit geraakt en ik denk dat het onvermijdelijk is dat er een paar dagen over gingen, want het zijn zware beslissingen die veel mensen ongelukkig maken.”

“Is het genoeg? Dat hopen wij wel, maar we moeten er vooral samen voor zorgen dat dat genoeg is”, klinkt het onomwonden bij de infectiologe.

Heel moeilijke afweging

"Het is inderdaad moeilijk uitlegbaar dat je kinderen niet naar school kan sturen maar wel naar een hobby”, beseft Vlieghe. “Maar dat is een heel moeilijke afweging, want we weten ook dat de jeugd het zwaar heeft en elkaar wil zien. Ik hoop in ieder geval dat ouders zoveel als mogelijk hun kinderen thuis houden. Al wik ik mijn woorden, want voor veel mensen betekent dit organisatieproblemen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws