Geert Meyfroidt waarschuwt: “Dit hebben we ook in de eerste en tweede golf moeten doen” Royalty
Royalty

Geert Meyfroidt waarschuwt: “Dit hebben we ook in de eerste en tweede golf moeten doen”

Geert Meyfroidt waarschuwt: “Dit hebben we ook in de eerste en tweede golf moeten doen”

Intensivist Geert Meyfroidt was maandagavond te gast in ‘De Afspraak’. Hier kwam hij meer duiding geven bij de coronacijfers. Hij waarschuwt dat de situatie op de Intensieve Zorg zeer zorgwekkend is.

“Momenteel zijn ongeveer 1.900 van de 2.000 bedden op intensieve zorg in ons land bezet (covid- en niet-covidpatiënten opgeteld, nvdr.)”, zegt de intensivist van het UZ Leuven. “Dat betekent dat er niet in elk ziekenhuis nog bedden op overschot zijn.”

Overbelasting van het systeem

Er liggen momenteel 739 covidpatiënten op intensieve zorg en dat aantal blijft elke dag stijgen. “We proberen de reguliere zorg zoveel mogelijk te laten doorgaan, maar elke covidpatiënt die erbij komt, duwt geleidelijk aan een niet-covidpatiënt weg”, merkt Meyfroidt op.

Meyfroidt benadrukt dat we absoluut moeten vermijden dat we extra bedden moeten bijcreëren. “Dat hebben we ook in de eerste en tweede golf moeten doen, maar je krijgt dan echt een overbelasting van het systeem. We hebben gezien dat er tijdens de eerste golf in die extra bedden ongeveer 6 procent meer sterfte was”, klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws