-->

Herman Goossens met de grond gelijk gemaakt: “Hoe kan hij zo dom zijn?”

Herman Goossens met de grond gelijk gemaakt: “Hoe kan hij zo dom zijn?”
Woensdag 31 Maart 2021 - 09:30   I   Foto: VRT   I  

Herman Goossens maakte zich gisteren niet bepaald populair door te zeggen dat het coronavirus pas in 2025 volledig onschadelijk zal zijn. Straffer nog, volgens de microbioloog zullen we nooit van het virus afraken.

Met zulke uitspraken zijn de Vlamingen, die nu al op hun tandvlees zitten, allerminst gediend. Goossens kreeg dan ook de volle laag op de sociale media. “Die vent zouden ze beter zijn teut doen houden”, zegt iemand. “Die denkt zeker waarzegger te zijn? Waarom zouden mensen zich nog willen laten vaccineren als hij laat uitschijnen dat het niet zal beteren? Geef de mensen hoop en vertrouwen of er komt een volksopstand!” 

"Hij kickt op negativiteit"

“Er zijn veel minder besmettingen en sterfgevallen bij rusthuisbewoners die gevaccineerd zijn, dus waarom zou de zomer van 2021 dan niet beter zijn dan de vorige? Volgens mij kickt hij op negativiteit… Hoe meer depressievelingen, hoe liever hij het heeft. De snul.”

“Wel, dan heeft u tekort geschoten, meneer Goossens”, richt een ander zich tot de wetenschapper. “Samen met al uw collega’s: op minstens drie andere continenten lukt het wel. Wij zijn het enige ‘ontwikkelde’ werelddeel dat hier meer dan één jaar mee gaat sukkelen, dus die pluim mag u gerust op eigen hoed(en) steken!” 

“Het wordt dringend tijd dat jullie experten stoppen met de mensen nog verder de put in te duwen!”, briest een dame. “Wat willen jullie hier nu mee bereiken? De meeste mensen hebben het al moeilijk genoeg, zonder al die zever te moeten lezen!” 

"Hoe kan iemand zo dom zijn?"

“Hoe kan iemand die zo gestudeerd heeft toch zo dom zijn om zoiets te zeggen in tijden dat mensen het kotsbeu zijn?”, vraagt iemand zich af. En ook: “Dank u voor de bemoedigende woorden! En dan zijn jullie verwonderd dat mensen collectief de maatregelen aan hun laars beginnen lappen. Als mensen constant gebombardeerd worden met uitspraken als deze zakt de moed bij velen in de schoenen!”

TAGS  I  Herman Goossens  I  corona