Wout van Aert zwaar onder vuur: “Hij heeft mij veel schade toegebracht”

Wout van Aert zwaar onder vuur: “Hij heeft mij veel schade toegebracht”
Donderdag 1 April 2021 - 14:30   I   Foto: Photonews   I  

Ooit was Wout van Aert de poulain van voormalig Ronde van Vlaanderen-winnaar Nick Nuyens. Aan hun goede verstandhouding kwam een abrupt einde toen Nuyens van Aert voor de rechtbank sleepte. Van Aert zou zijn lopende contract bij wielerploeg Roompot-Charles hebben verbroken en daarvoor een dwingende reden hebben ingeroepen.

"Wout van Aert heeft bij ons de kans gekregen om zich te ontwikkelen als wegrenner”, zegt Nuyens in Het Laatste Nieuws. “Dat was ons idee, de opzet van het hele project ook. We hadden een goede visie. Tim Merlier is bij ons een wegrenner geworden, Arjen Livyns werd profwielrenner bij ons, Dries De Bondt was een van onze mannen. Maar sommige dingen heb je niet in de hand.”

Nuyens eiste van van Aert een schadevergoeding van 1,1 miljoen euro voor contractbreuk, maar kreeg van de rechter een njet. ”Ik kan daar niet veel over zeggen”, aldus Nuyens. “Het verhaal is voorlopig geëindigd bij de arbeidsrechtbank in Mechelen. Het beroep wordt in mei behandeld bij het Arbeidshof in Antwerpen.” 

"Wout heeft zijn verantwoordelijkheid niet genomen"

“Ik ben geen onnozelaar. Wout heeft zijn contract verbroken omdat hij naar een WorldTour-ploeg wilde”, benadrukt Nuyens. “Wij hebben een voorstel tot schikking gedaan, voor het tot een contractbreuk kwam. Wout heeft zijn verantwoordelijkheid niet genomen. En hij heeft mij heel veel schade toegebracht”, klinkt het.

TAGS  I  Wout van Aert  I  Nick Nuyens  I  Ronde van Vlaanderen  I  sport