VTM-journaliste Hannelore Simoens trekt grote ogen: “Dit zeiden enkele politici vlakaf tegen mij” Buitenland
Buitenland

VTM-journaliste Hannelore Simoens trekt grote ogen: “Dit zeiden enkele politici vlakaf tegen mij”

VTM-journaliste Hannelore Simoens trekt grote ogen: “Dit zeiden enkele politici vlakaf tegen mij”

Tijdens de coronacrisis draaiden zowat alle journalisten meermaals overuren. Zo ook Hannelore Simoens. Het VTM-gezicht volgt de pandemie nu al langer dan een jaar, en in die lange tijd kwam ze meer dan één keer voor een verrassing te staan.

“Routineus wordt het nooit”, laat Hannelore weten in Humo. “Neem de laatste versoepeling van de regering-De Croo, toen onder meer de heropening van de terrassen werd aangekondigd. ’s Ochtends had ik een paar politici aan de lijn die vlakaf zeiden: ‘Geloof maar niet dat we gaan versoepelen.’ En toch is het gebeurd. Dat had ik niet verwacht.”

“Achteraf gezien hadden ze dat beter niet gedaan”, merkt Hannelore op. “Ik geloof ook niet, gezien de evolutie van de cijfers, dat de horeca op 1 mei opengaat en dat er concerten voor een beperkt publiek kunnen plaatsvinden.”

"De coronacijfers geven structuur en richting"

Hannelore vindt het alleszins wel belangrijk dat de coronacijfers blijven gebracht worden. “Ze geven structuur en richting aan het leven van mensen die al zoveel zekerheden kwijt zijn”, klinkt het. “Mensen die technisch werkloos thuiszitten, mensen die thuiswerken en de balans tussen werk en privé moeten zoeken, jongeren die niet naar school kunnen, mensen die tot de risicogroepen behoren”, somt Hannelore op. “Je weet dan tenminste waarom je het zekere voor het onzekere moet nemen”, besluit ze.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws