Flinke opdoffer voor acteur Peter Van Asbroeck: “Ik heb me er bij neergelegd” Buitenland
Buitenland

Flinke opdoffer voor acteur Peter Van Asbroeck: “Ik heb me er bij neergelegd”

Flinke opdoffer voor acteur Peter Van Asbroeck: “Ik heb me er bij neergelegd”

Kijkers van ‘Thuis’ en ‘Zone Stad’ zullen Peter Van Asbroeck zeker nog herkennen als hij op televisie verschijnt. Zijn bekendste rol is en blijft echter die van commentaarstem in de eerste drie seizoenen van ‘Komen Eten’. Dat hij plots aan de kant geschoven werd, daar koestert hij geen wrok meer om.

“Dat ik moest stoppen vond ik heel spijtig, net als veel kijkers, omdat ik het zo leuk vond”, zegt Peter in Story. “Mijn ontslag liet me zeker niet onberoerd. Maar ik heb mij er snel bij neergelegd. Toen Woestijnvis destijds SBS kocht, zag ik de bui al hangen: ze wilden geen ‘uitlach-tv’ meer maken. Alleen zie ik nu dat ze toch wat zijn teruggekeerd naar het oude VT4. Maar programma’s als 'Temptation Island' en 'Komen Eten' worden nu ‘guilty pleasure-tv’ genoemd”, lacht hij.

Dat hij daarna ook nooit meer opgevist is geweest om zijn stem te verlenen aan ‘Komen Eten’, daar heeft de acteur alle begrip voor. “Dat snap ik wel, hoor. Als je een nieuwe zender start, ga je geen speler van de oude ploeg binnenhalen, hé”, klinkt het.

“Zo loopt het leven nu eenmaal”, merkt Peter op. “Ik zou nog altijd meteen ja zeggen tegen een nieuw seizoen van ‘Komen Eten’, maar ik acht de kans klein. Ik zie nog maar weinig ‘oude’ tv-gezichten op het scherm. Je zit met een heel nieuwe generatie, hé. Wat kan ik als oude krokodil daar nog tussen doen?”, vraagt hij zich af.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws