Frank Vandenbroucke: "Dat iedereen het beu is? Verplaats je dan eens in de schoenen van het ziekenhuispersoneel" Politiek
Politiek

Frank Vandenbroucke: "Dat iedereen het beu is? Verplaats je dan eens in de schoenen van het ziekenhuispersoneel"

Frank Vandenbroucke: "Dat iedereen het beu is? Verplaats je dan eens in de schoenen van het ziekenhuispersoneel"

We zullen de maatregelen nog eens een tijdje moeten volhouden. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) begrijpt dat de mensen de maatregelen beu zijn, maar het kan volgens hem allemaal nog veel erger.

"We gaan dit virus niet klein krijgen als we niet streng zijn voor onszelf. En ik weet het, het is afmattend en iedereen is het beu. Maar men zou zich even in de schoenen moeten zetten van de mensen die hier in het ziekenhuis werken. Wat zij doen, is pas afmattend", zegt Vandenbroucke in De Morgen.

Huisartsen

“Ook de huisartsen hebben het zwaar", benadrukt de minister. "Ik had deze ochtend een lang gesprek met vertegenwoordigers uit de eerste lijn. Er is niet alleen de zorg voor hun patiënten die zwaar weegt. Nu ziekenfondsen en vakbonden hun kantoren in grote mate gesloten hebben, komen heel wat mensen met hun praktische problemen bij die huisarts terecht."

"Ook mensen met vragen over vaccinatie komen daar terecht. Daar is niets mis mee, maar die overload weegt zwaar op het welzijn van de huisartsen zelf", beseft Vandenbroucke.

Populair

Laatste nieuws