Steven Van Gucht ziet het somber in: “Dit kan duizenden extra doden veroorzaken" Royalty
Royalty

Steven Van Gucht ziet het somber in: “Dit kan duizenden extra doden veroorzaken"

Steven Van Gucht ziet het somber in: “Dit kan duizenden extra doden veroorzaken"

Viroloog Steven Van Gucht was gisteren te gast in ‘De wereld vandaag’ op Radio 1. Hier reageerde hij op de feestende jongeren in het Ter Kamerenbos te Brussel.

Gisteren kwamen zo’n 2.000 mensen bij elkaar in het Brusselse Ter Kamerenbos. Zij waren opgedaagd voor ‘La Boum’, een op Facebook aangekondigd festival dat bedoeld was als aprilgrap. Toch liep het uit de hand. Heel wat jongeren lapten alle coronaregels aan hun laars.

"Het is hier nog veel vroeg voor, we zitten in een stadium dat we nog heel weinig gevaccineerd en beschermd zijn, dus we moeten blijven hameren op maatregelen", zei Steven Van Gucht achteraf. "Dit is niet voor herhaling vatbaar.”

"Het is te vroeg om de teugels te lossen"

Van Gucht zegt wel dat hij snapt dat veel jongeren het beu zijn, maar vraagt toch om nog even vol te houden. "Door te vroeg los te laten kun je potentieel duizenden extra overlijdens veroorzaken die niet nodig zijn, want over enkele weken zijn de mensen die risico lopen op complicaties en overlijdens, gevaccineerd”, klinkt het. “Het is te vroeg om de teugels te lossen, hoe moeilijk dat ook is.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws