Tom Waes doet onwaarschijnlijke stoot Eddy Planckaert uit de doeken: “Ik zie het nog zo gebeuren” Buitenland
Buitenland

Tom Waes doet onwaarschijnlijke stoot Eddy Planckaert uit de doeken: “Ik zie het nog zo gebeuren”

Tom Waes doet onwaarschijnlijke stoot Eddy Planckaert uit de doeken: “Ik zie het nog zo gebeuren”

Dat er bij de familie van Eddy Planckaert geen enkel saai moment te bespeuren valt, dat wisten de meesten onder ons al wel. Ook Tom Waes keek toch eens vreemd op toen hij hen leerde kennen als regisseur van de eerste seizoenen van ‘De Planckaerts’.

“Ik vroeg me af waar ik in godsnaam was beland”, zegt Tom in Dag Allemaal. “Er was daar geen elektriciteit, maar als een echte MacGyver wekte Francesco stroom op met een oude Citroën die daar in het bos stond."

"Als Christa de was wilde doen, moest die auto in derde versnelling staan en als ze wilde koken moest de wasmachine uit", klinkt het. "Naar het toilet gaan was ook niet evident: iedereen moest buiten zijn gevoeg doen in zo’n chemisch toilet.”

"Ik zie nog hoe ze dat ding de berg hebben opgesleurd” 

“In het tweede seizoen had het productiehuis enkele sponsordeals voor hen geregeld’, gaat Tom verder. “Maar eerlijk? Die sloegen vaak als een tang op een varken. Letterlijk in één geval. Iemand deed de familie een jacuzzi cadeau. Ik zie nog hoe ze dat ding de berg hebben opgesleurd.”

“Twee weken later was het water al helemaal groen en zat er een varken in", lacht Tom. "Eddy had dat beest gekocht, maar het vrat alles op en dus had hij er niet beter op gevonden dan het varken in de jacuzzi te zetten."

Populair

Laatste nieuws