Roxanne Bertels over haar vriend Mathieu van der Poel: “Dit is zo oneerlijk” Buitenland
Buitenland

Roxanne Bertels over haar vriend Mathieu van der Poel: “Dit is zo oneerlijk”

Roxanne Bertels over haar vriend Mathieu van der Poel: “Dit is zo oneerlijk”

Roxanne Bertels is de vriendin van wielerkampioen Mathieu van der Poel. Ze leerde al snel het reilen en zeilen van het wielerwereldje kennen, alsook de eetgewoonten van sporters. Wielrenners staan erom bekend om maniakaal om te gaan met hun calorieverbruik. Al valt dat bij Mathieu blijkbaar nogal mee.

“Die diëtiste van de ploeg geeft wel richtlijnen of post af en toe een receptje. En sowieso eet Mathieu gezond”, zegt Roxanne in Het Nieuwsblad. “Maar anders dan bij veel andere renners eten we niet met de weegschaal op tafel. Mathieu durft 's avonds zelfs rustig een zak chips of winegums open te trekken. Mathieu is een megasnoepkont.”

"Mathieu heeft last van zware beroepsmisvorming"

“Nu, als je zoals hij elke dag vijf- tot zesduizend calorieën verbrandt op training, kan je je dat ook permitteren", vertelt Roxanne. "Ik herinner mij onze eerste vakantie samen, op Ibiza. Hij heeft zich daar een week helemaal laten gaan. Voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, en een hoop snacks tussendoor.”

“Gevolg: na een week was er zeven kilo bij. Maar hij kwam thuis, ging een week trainen en was ze direct weer kwijt. Zó oneerlijk. Bovendien heeft Mathieu last van zware beroepsmisvorming. 200 gram erbij en hij ziet dat direct. Niet alleen bij zichzelf, maar ook bij anderen", lacht ze. "Dat wil je dus niet.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws