"Als je deze klachten hebt na een vaccin, moet je meteen ingrijpen" Royalty
Royalty

"Als je deze klachten hebt na een vaccin, moet je meteen ingrijpen"

"Als je deze klachten hebt na een vaccin, moet je meteen ingrijpen"

De meeste mensen maken zich nu toch zorgen over het AstraZeneca-vaccin. Vaccinoloog Geert Leroux-Roels legt uit wanneer je na een vaccin moet ingrijpen.

"Ernstige buikpijn en ernstige hoofdpijn die niet overgaan, zijn zaken die wel aandacht vereisen”, zegt Leroux-Roels in Het Nieuwsblad. “Dat zijn tekenen van een stollingsprobleem. Belangrijk om te weten is dat die niet optreden in de eerste 48 uur. We zien ze nu vooral tussen de 5 en 21 dagen na het vaccin."

Antistoffen

"Vermoedelijk treedt het pas in werking nadat er al antistoffen gevormd zijn", vervolgt Leroux-Roels. "Het is belangrijk dat huisartsen daar alert voor zijn, maar ze gaan veel meer geconfronteerd worden met banale bezorgdheden dan met die uitzonderlijke gevallen. Als in Vlaanderen één of twee huisartsen dat stollingsprobleem werkelijk tegenkomen, dan zal dat veel zijn. Maar goed, de geest is uit de fles.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws