Eddy Planckaert doet de wenkbrauwen fronsen met bizarre uitspraak Buitenland
Buitenland

Eddy Planckaert doet de wenkbrauwen fronsen met bizarre uitspraak

Eddy Planckaert doet de wenkbrauwen fronsen met bizarre uitspraak

Vanaf 12 april wordt er van maandag tot woensdag ‘omgekeerd’ gequizd bij VTM. Mathias Coppens presenteert ‘De Omgekeerde Wereld’: de dagelijkse quiz waarin alle vragen al zijn gesteld, behalve ‘Wie weet wat?’.

Meer dan 40 bekende Vlamingen speelden de quiz al eerder. Aan de kandidaten om in te schatten wie het antwoord op welke vraag weet en zo een mooie prijzenpot bij elkaar te sprokkelen. In 'De Omgekeerde Wereld' wisselen amusante quizvragen af met geestige filmpjes over de kennis van bekend Vlaanderen. Want welke creatieve kronkels toveren de BV’s uit hun hoed als ze het antwoord op de vraag niet weten, maar er toch een gok op wagen?

Mathias Coppens ontvangt op maandag en dinsdag telkens twee onbekende duo’s die een quiz spelen met vragen die 5 bekende Vlamingen al hebben beantwoord. Op woensdag keren de twee beste duo’s van de week terug voor een ticket in de halve finales. Wie na een spannende afvalrace van acht weken de grote finale bereikt, maakt kans op 10.000 euro extra bovenop het reeds bijeen gesprokkelde prijzengeld.

Antwoorden van bekende Vlamingen inschatten

In aflevering 1 van 'De Omgekeerde Wereld' nemen Tim & Karl (38 en 42 jaar, Limburg) het op tegen Jonas & Annelies (32 en 30 jaar, Melsele). Deze onbekende Vlamingen moeten inschatten wat bekende Vlamingen Bab Buelens, Jan Peumans, Simon Mignolet en Stephanie en Eddy Planckaert antwoorden op de quizvragen.

Tim en Karl leerden elkaar 12 jaar geleden kennen in de bank. “Ik ging bij Karl voor een woonkrediet en we zijn buiten gekomen als beste vrienden”, vertelt Tim. “Lenen bij Karl is dus écht lenen bij een vriend.” Jonas en Annelies zijn broer en zus. Of ze een sterke band hebben? “Er is altijd wel een band geweest maar of die altijd sterk was…”, lacht Jonas.

"Het is rond, zeker?"

Kent doelman Simon Mignolet de beroemde uitspraak ‘je pense donc je suis’ van René Descartes? Wat antwoordt Jan Peumans op de vraag: ‘Wat is ouwehoeren’? En weten de bekende Vlamingen wat een pentagon is? Eddy Planckaert duidelijk niet: “Nu gaan de meeste mensen denken: ‘Planckaert gaat zeggen achttien hoeken’. Maar het zijn er géén hè, het is rond zeker?”

Populair

Laatste nieuws