Delphine Lecompte heeft zeer slecht nieuws voor haar mama: “Ze barstte in tranen uit” Buitenland
Buitenland

Delphine Lecompte heeft zeer slecht nieuws voor haar mama: “Ze barstte in tranen uit”

Delphine Lecompte heeft zeer slecht nieuws voor haar mama: “Ze barstte in tranen uit”

Delphine Lecompte logeert tegenwoordig bij een oudere man die naar de naam Omer luistert. Omer vergezelt haar naar literaire activiteiten en voordrachten. Maar haar geliefde, Frank, de voormalige vrachtwagenchauffeur, is daar niet zo blij mee.

“Die twee haten elkaar!”, lacht Delphine op Radio 2. “Frank, de vrachtwagenchauffeur is heel wild en rebels. Hij leeft voor de smerige rock and roll en de pintjes. En Omer hecht veel belang aan prestige, aan wat de mensen van hem zullen denken. Maar ik zie ze alle twee heel graag!”

"Mijn moeder barstte in tranen uit"

“Omer is 88 jaar, hij is dus 45 jaar ouder dan mezelf, ik was 25 toen ik Omer leerde kennen", aldus de dichteres. "Mijn moeder barstte in tranen uit toen ik haar vertelde over onze ontmoeting. Ik denk dat ze toen nog ergens de hoop koesterde dat ik een normaal, fatsoenlijk burgerlijk leven zou leiden. Dat ik ooit zou trouwen en zij grootmoeder zou worden. Misschien is dat wel mijn grootste mislukking, dat ik geen moeder ben geworden.”

“Maar het is eigenlijk goed dat het niet gebeurd is", zegt Delphine. "Ik zou het te veel zien als een manier waarop ik ‘gered’ zou worden, of als een een tweede kans om dingen opnieuw te beleven. Misschien zag ik het ook te veel als een manier om niet alleen te zijn, wat een heel slechte en egoïstische reden zou zijn om een kind op de wereld te zetten", besluit ze.

Populair

Laatste nieuws