Vandenbroucke legt uit welke versoepelingen er voor gevaccineerden al kunnen zijn Politiek
Politiek

Vandenbroucke legt uit welke versoepelingen er voor gevaccineerden al kunnen zijn

Vandenbroucke legt uit welke versoepelingen er voor gevaccineerden al kunnen zijn

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft de opdracht gegeven om adviezen te geven voor versoepelingen voor mensen die al gevaccineerd zijn. Vandenbroucke legt uit dat dit niet over privileges gaat voor gevaccineerden tegenover niet-gevaccineerden

“Het is al iets dat bij veel mensen begint te leven", zegt Vandenbroucke in VTM NIEUWS. "Als grootouders twee keer hun dosis hebben gehad, zijn ze na een tijdje beschermd. Die vragen zich af of ze hun kleinkinderen dan mogen zien. Over die vragen heb ik advies gevraagd. De medische experten moeten daarover nadenken. Het is ook een vraagstuk over hoe je daar mee omgaat in de samenleving.”

"Geen privileges"

Vandenbroucke benadrukt dat het niet de bedoeling is om gevaccineerden privileges te geven. In dat geval krijg je een maatschappij op twee snelheden. “Dat gaat niet over wie wel en niet op café mag", klinkt het. "Het gaat over groepen die de kans hebben gehad om een vaccin hebben gegrepen. Wat betekent dat voor hen in welbepaalde omstandigheden? Ik wil niet dat bepaalde mensen privileges krijgen tegenover mensen die niet gevaccineerd zijn.”

Populair

Laatste nieuws