-->

‘Chateau Meiland’-ster Martien in tranen: “Dit is gewoon verschrikkelijk”  

‘Chateau Meiland’-ster Martien in tranen: “Dit is gewoon verschrikkelijk”  
Dinsdag 13 April 2021 - 08:00   I   Foto: Photonews   I  

In de laatste aflevering van ‘Chateau Meiland’ krijgt kasteelheer Martien Meiland het enkele keren serieus moeilijk. De dag begint al meteen slecht wanneer Martien in een krant leest dat de inwoners van Hengelo opgelucht zijn dat ze vertrekken uit het dorp.

“‘Eén van dorpelingen zegt: wat mij betreft pakken ze snel hun koffers, want ze horen hier niet’", citeert Martien. "Nou, waarom zo onaardig?", reageert Erica. "Wat een onaardige mensen. We hebben hier alles lokaal gekocht. Verbouwing lokaal betaald, feest betaald.” Martien begrijpt er niets van. "Wat hebben wij verkeerd gedaan? Ik krijg er de kriebel van. Stomme kranten allemaal.” 

Als hij daarna bij de supermarkt door veel mensen wordt aangesproken, laat hij zijn tranen de vrije loop. Zij stellen hem namelijk allen gerust. "Het is dus helemaal niet waar. Schandalig", aldus Martien. "Ik weet niet wat ik vandaag heb, maar het is hele dag raak met die traanbuizen van mij. Ik vind het echt verschrikkelijk.”

"Het is elke keer wat"

Maar hierbij blijft het niet. Kort daarna verliest hij de sleutel van zijn auto - die hij nog geen dag heeft - en ook de paardenstal, waarin een deel van Maximes kledingcollectie ligt, staat onder water. "Wat erg! Alles is nat. Weg met die kleren, snel", roepen Erica en Martien. "Het is elke keer wat. Het is toch verschrikkelijk.”

TAGS  I  Chateau Meiland  I  Martien Meiland  I  shownieuws