Terrassen opnieuw open vanaf 8 mei, avondklok verdwijnt en een extra knuffelcontact Politiek
Politiek

Terrassen opnieuw open vanaf 8 mei, avondklok verdwijnt en een extra knuffelcontact

Terrassen opnieuw open vanaf 8 mei, avondklok verdwijnt en een extra knuffelcontact

De terrassen zullen op 8 mei heropenen. Dat heeft premier Alexander De Croo aangekondigd na het Overlegcomité.

De scholen heropenen op 19 april, al is dat nog met deeltijds afstandsonderwijs. De niet-essentiële reizen gaan ook op 19 april op de schop. De niet-essentiële winkels mogen weer op een normale manier - en zonder afspraak - de deuren openen vanaf 26 april.

Ook de buitenbubbel wordt op 26 april opnieuw vergroot van 4 naar 10. De avondklok verdwijnt op 8 mei en dan gaan ook de terrassen weer open. Er geldt wel een samenscholingsverbod van meer dan 3 personen tussen middernacht en 5 uur 's ochtends.

Vanaf 8 mei mag je ook weer met twee personen uit hetzelfde huishouden op bezoek gaan bij iemand of een huishouden. Op dit moment mag er maar één iemand thuis binnen. Er komt dus een knuffelcontact bij. Er zal buiten ook weer gesport mogen worden, zonder publiek.

De horeca zorgde voor heel wat discussie op het Overlegcomité. Aanvankelijk zou er een volledige heropening van de horeca op 1 mei gebeuren. Door de slechte cijfers is dat niet mogelijk. De terrassen zullen op 8 mei echter wel heropenen. Begin juni zou het binnenplan dan in werking treden en dan zou ook de horeca volledig kunnen heropenen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws