Harde Frank Vandenbroucke maakt iedereen bloednerveus op Overlegcomité Politiek
Politiek

Harde Frank Vandenbroucke maakt iedereen bloednerveus op Overlegcomité

Harde Frank Vandenbroucke maakt iedereen bloednerveus op Overlegcomité

Het werden volgens Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws pittige discussies op het jongste Overlegcomité. Vooral minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke stelde zich andermaal hard op.

Vooral over de heropening van de terrassen laaiden de discussies hoog op. Een deel van de federale regering, waaronder premier Alexander De Croo en Frank Vandenbroucke, stelden 10 mei voor. Daar waren de deelstaten het echter niet mee eens. Uiteindelijk werd 8 mei als compromis gevonden, omdat de horeca anders op een maandag moest starten. Dat zou betekenen dat er een pak minder volk zou geweest zijn.

Er was echter nog meer. De federale regering had een dag eerder al besloten om de kappers en de niet-essentiële winkels volledig te openen op 26 april. Plots weigerde Vandenbroucke die beslissing definitief te maken. Tot grote ergernis van anderen aan tafel. “Frank, je werkt iedereen op de zenuwen", zei Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) zelfs. Vandenbroucke pleitte als enige op het Overlegcomité om duidelijke voorwaarden te koppelen aan het heropenen van de terrassen. Hij moest echter toegeven, want de minister stond helemaal alleen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws