Steven Van Gucht na versoepelingen: "Bepaalde modellen voorspellen nu dit scenario" Royalty
Royalty

Steven Van Gucht na versoepelingen: "Bepaalde modellen voorspellen nu dit scenario"

Steven Van Gucht na versoepelingen: "Bepaalde modellen voorspellen nu dit scenario"

Viroloog Steven Van Gucht vreest dat we met hoge cijfers zullen blijven zitten. Al gelooft hij ook wel in het effect van de vaccins.

"Wij maken ons altijd continu een beetje zorgen, dat is de natuur van ons beroep", zegt Van Gucht aan HLN LIVE. "Het is echter wel gerechtvaardigd als je naar de cijfers kijkt. De daling van de cijfers is zeer pril. De intensieve zorgen liggen quasi vol."

"Als Paasmaandag uit de gemiddelde cijfers verdwijnt bij de besmettingen, dan gaan de besmettingscijfers opnieuw stijgen. We zullen ons enkele weken nog heel goed moeten houden aan de bestaande maatregelen. In principe kunnen deze versoepelingen. Er zijn bepaalde modellen die voorspellen dat we de curve kunnen ombuigen, mede dankzij de vaccinaties."

Vaccins

Van Gucht benadrukt het belang van de vaccins, maar dat heeft tijd nodig. "Vaccinatie is de weg uit de pandemie. Intussen zijn die maatregelen wel superbelangrijk", klinkt het. "Zonder die goede opvolging van die maatregelen gaan we de curve niet naar beneden krijgen. Het vaccin gaat ons meer en meer beginnen helpen, maar in de komende weken zal die hulp nog heel beperkt zijn. Pas in de komende maanden mag je daar veel meer van verwachten."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws