Axel Daeseleire neemt drastische beslissing na coronabesmetting Buitenland
Buitenland

Axel Daeseleire neemt drastische beslissing na coronabesmetting

Axel Daeseleire neemt drastische beslissing na coronabesmetting

Axel Daeseleire is binnenkort te zien in het nieuwe VTM-programma ‘Erfgenaam Verzocht’. Daarin gaat hij op zoek naar rechtmatige erfgenamen die hun erfenis nooit gekregen hebben. In Humo vertelt Axel dat het niet altijd even evident was om de erfgenamen het geld te bezorgen.

“Soms is er een familiaal conflict geweest of heeft zich iets anders afgespeeld waar men liever niet aan wordt herinnerd”, verklaart Axel in het weekblad. “Er zijn bovendien ook veel mensen die niet graag op tv komen, zelfs al is het om een som geld te ontvangen."

“Maar wat ik nog mooier vind aan dit programma dan het overhandigen van het geld, is dat we de erflater, dus de mens die overleden is, als het ware weer tot leven wekken”, aldus de programmamaker. “We duiken in archieven en komen soms interessante details te weten, waar de erfgenaam geen weet van heeft. ‘Erfgenaam gezocht’ is in grote mate een ode aan al die erflaters.”

"Misschien moet ik toch eens werk maken van een testament"

Zelf heeft Alex zijn testament nog niet opgemaakt. “Ik heb geen kinderen: als het noodlot toeslaat, gaat alles naar mijn moeder”, laat hij weten. “Maar toen we dit programma maakten, en vooral ook na wat me vorig jaar is overkomen, ben ik er wel over beginnen na te denken."

"In maart en april 2020 heb ik twee weken in coma gelegen door het coronavirus, en nu ben ik in feite aan mijn tweede leven begonnen. Dus ja, misschien moet ik toch eens werk maken van dat testament", besluit hij.

Populair

Laatste nieuws