Plots opvallend veel zwangere vrouwen met Covid-19 op intensieve zorgen Royalty
Royalty

Plots opvallend veel zwangere vrouwen met Covid-19 op intensieve zorgen

Plots opvallend veel zwangere vrouwen met Covid-19 op intensieve zorgen

Intensivist Geert Meyfroidt ziet dat de gemiddelde patiënt op intensieve zorgen anders is dan bij de voorbije twee golven. Er zijn ook opvallend veel zwangere vrouwen bij, zo vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"Nu liggen er ook voor het eerst zwangere vrouwen op intensieve, in Brussel zelfs tien", vertelt Meyfroidt. "Al zou dat eerder een signaal zijn dat mensen het niet meer zo nauw nemen met de maatregelen. Het grootste aantal besmettingen zie je bij de 10- tot 19-jarigen die ook het meest risicogedrag vertonen."

"Zij kunnen helaas thuis hun ouders besmetten", benadrukt Meyfroidt. "Als dat vijftigers of zestigers zijn, kan het misgaan. Vijftien procent is jonger dan veertig, bij hen is de frequentste risicofactor overgewicht. Preventie zou moeten inzetten op de strijd tegen obesitas. Je vermindert er niet alleen het risico op Covid mee, maar ook op hart- en vaatziektes, kankers, ontzettend veel.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws