Wout van Aert: "Dáár heb ik een grote fout gemaakt" Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert: "Dáár heb ik een grote fout gemaakt"

Wout van Aert: "Dáár heb ik een grote fout gemaakt"

Wout van Aert is een kampioen. Kritisch zijn over hun eigen prestaties is wat kampioenen typeert. Van Aert analyseert na elke koers dus alles wat er goed én fout gaat. Ook dit voorjaar was dat niet anders.

Een kleine maand geleden was Wout van Aert de beste in Gent-Wevelgem. Na een aanval van 180 kilometer won hij de sprint van een selecte groep. Een serieuze opluchting, zo vertelt hij in de VTM-docu Wout.

"Een paar dagen voordien in de E3 Harelbeke had ik niet mijn beste dag." Op 20 kilometer van de finish moest Van Aert afhaken na een aanval van zijn grote rivaal Mathieu van der Poel. "Daar heb ik ook wel wat fouten gemaat, de ene al wat groter dan de andere."

Revanche

2 dagen later zette Van Aert zijn mindere dag recht. "Ik durf toch wel te zeggen dat ik in Gent-Wevelgem de perfecte koers reed. Dat deed vooral deugd, dat ik voor mezelf meteen revanche kon pakken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws