Wout van Aert: “Dáárdoor werd ik echt emotioneel na mijn zege in de Amstel” Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert: “Dáárdoor werd ik echt emotioneel na mijn zege in de Amstel”

Wout van Aert: “Dáárdoor werd ik echt emotioneel na mijn zege in de Amstel”

Wout van Aert mocht (na een zenuwslopende 10 minuten) uiteindelijk écht zegevieren in de Amstel Gold Race. En de winst heeft nog een extra speciale betekenis binnen het team van Jumbo-Visma. “Ik werd er emotioneel van”, zegt Van Aert.

30 jaar geleden won de Nederlander Frans Maassen de Amstel gold race. Maassen is nu ploegleider van Wout van Aert bij Jumbo-Visma, bij winst zou het dus een extra speciale overwinning worden.

In de tactiekbespreking voor de koers werd de zege van Maassen nog eens aangehaald en dat had Van Aert dus goed begrepen. Na zijn eigen overwinning bedankte hij zijn ploegmaats, maar richtte hij zich ook tot zijn ploegleider.

Franske

“Een speciale vermelding voor ‘Franske’”, zegt Van Aert in een fragment in de VTM-docu ‘Wout’. “De belangrijkste koers van het jaar… 30 jaar later hebben we weer gewonnen. Ik werd er emotioneel van om je zo gelukkig te zien na de finish.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws