Wouter Beke plakt er een datum op: "Dan hervatten we het gewone leven" Politiek
Politiek

Wouter Beke plakt er een datum op: "Dan hervatten we het gewone leven"

Wouter Beke plakt er een datum op: "Dan hervatten we het gewone leven"

Vlaams minister van Welzijn is erg tevreden met hoe de vaccinaties nu lopen in ons land. Hij verwacht dat we al sneller dan verwacht in een weer open samenleving terecht zullen komen. Dankzij de vaccinaties uiteraard.

"Deze maand ­zetten we 350.000 vaccins per week, in mei worden dat er 450.000 en in juni pieken we tot meer dan 800.000. We staan met Vlaanderen binnen de Europese Unie in de top 5 van het aantal eerste vaccinaties. Iedereen weet dankzij die symbolische datum waar we naartoe werken. En het geeft de Vlamingen ook perspectief. Nee, de situatie is niet uitzichtloos. De hemel klaart zelfs al eerder dan 11 juli op", zo zegt Beke in De Standaard.

Beke legt uit: "Tegen Pinksteren, of ten laatste eind mei, willen we alle 65-plussers en mensen met een onderliggende aandoening een eerste keer gevaccineerd hebben. Die twee groepen samen vormen toevallig exact de helft van de in te enten volwassenen in Vlaanderen. We ronden zo een cruciale kaap en komen dan op een kantelpunt, waarbij de druk op de ziekenhuizen zal dalen. Dat hebben we in andere landen ook gezien. Dat is het moment waarop we de samen­leving terug aan de mensen moeten geven."

Gewone leven hervatten

"Ik vind dat we dan een groot stuk van het gewone leven moeten kunnen hervatten. We zullen wel nog maskers dragen en afstand houden op het openbaar vervoer. En massa-evenementen zullen pas voor het tweede deel van de zomer zijn. Tot het einde van het jaar moeten we waakzaam blijven. Maar mensen moeten dan opnieuw bij elkaar thuis kunnen afspreken en elkaar ontmoeten.'

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws