'De nieuwe Wout van Aert of Mathieu van der Poel staat klaar om door te breken' Wielrennen
Wielrennen

'De nieuwe Wout van Aert of Mathieu van der Poel staat klaar om door te breken'

'De nieuwe Wout van Aert of Mathieu van der Poel staat klaar om door te breken'

Alpecin-Fenix heeft goud in handen met de 19-jarige Ben Tulett. De Brit was al de grote ontdekking in de Amstel gold Race en de Waalse Pijl en wordt nu bestempeld als 'de nieuwe Wout van Aert of Mathieu van der Poel'.

Met een 17e plaats in de Amstel Gold Race en een 12e in de Waalse Pijl was het debuut van Ben Tulett meer dan geslaagd. De renner van Alpecin-Fenix, nog steeds maar 19 jaar, komt net als ploegmaat Mathieu van der Poel en Wout van Aert uit de crosswereld.

Als junior veroverde hij twee keer de wereldtitel in het veldrijden, op de weg werd hij ook al Brits kampioen als junior. Tulett maakte de overstap van de opleidingsploeg bij de gebroeders Roodhooft naar het profteam en maakt al meteen indruk.

'Nieuwe Van der Poel of Van Aert'

Het mag dan ook niet verbazen dat de prestaties van de jonge Brit (te) hoge verwachtingen scheppen. Er wordt al gesproken van de 'nieuwe Wout van Aert of Mathieu van der Poel'. Klaar om door te breken.

Morgen start Tulett in zijn eerste Monument ooit, Luik-Bastenaken-Luik. Bij gebrek aan een uitgesproken kopman bij Alpecin-Fenix, is het afwachten wat de Brit doet in zijn vrije rol.

Populair

Laatste nieuws