Eerst vrienden en nu: "Mijn mening staat loodrecht tegenover Marc Van Ranst" Politiek
Politiek

Eerst vrienden en nu: "Mijn mening staat loodrecht tegenover Marc Van Ranst"

Eerst vrienden en nu: "Mijn mening staat loodrecht tegenover Marc Van Ranst"

Peter Mertens, voorzitter van de PVDA, is een goeie vriend van viroloog Marc Van Ranst. De laatste tijd gaat het echter wat minder tussen de twee. Ze delen niet meer dezelfde visie op de pandemie.

Het woord vrienden neemt Mertens niet in de mond. "Hij is een goede kennis, dat klopt. Maar hij hanteert in deze crisis een virologische visie op de zaak. Dat is niet altijd mijn visie. Ik moet ook met andere aspecten rekening houden", klinkt het in De Zondag.

"Het leven kan soms raar lopen. Enkele jaren geleden schreef hij nog een prachtig voorwoord voor mijn boek Graailand . We stonden toen helemaal op dezelfde lijn. Dat is vandaag niet het geval. Ik ga dat ook niet ontkennen. Onze stellingnames staan soms loodrecht tegenover elkaar", aldus Mertens.

"Ik zie hem nog vaak op tv"

Het is ook al enige tijd geleden dat ze elkaar hebben gesproken. “Dat is lang geleden. Maar ik zie hem vaak op televisie", glimlacht Mertens.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws