Moet Michel Wuyts vrezen voor zijn job? "Niet meer plezant" Wielrennen
Wielrennen

Moet Michel Wuyts vrezen voor zijn job? "Niet meer plezant"

Moet Michel Wuyts vrezen voor zijn job? "Niet meer plezant"

Een computer die op basis van artificiële intelligentie voorspelt wie de koers zal winnen... Michel Wuyts krijgt concurrentie uit wel erg onverwachte hoek. Maar wie krijgt gelijk? Wuyts is alvast geen fan van de computer.

Sporza-wielercommentator Michel Wuyts gaat voor de Sloveen Primoz Roglic als winnaar van Luik-Bastenaken-Luik. Maar Wuyts krijgt concurrentie van... een computer. Met behulp van artificiële intelligentie werd een algoritme ontwikkeld door wetenschappers van de Antwerpse Universiteit, waardoor de computer ook een voorspelling kan doen.

De computer gaat niet akkoord met de pronostiek van Wuyts en heeft een andere renner in gedachten: Julian Alaphilippe. Moet Wuyts binnenkort vrezen voor zijn job? "Als je op voorhand al weet wie zal winnen, dan is de koers niet meer plezant", zegt Wuyts bij VRT NWS.

Emoties

"En een computer heeft niet de emoties van een menselijke wielercommentator die meeleeft met de renners", gaat Wuyts voort. "Er is niets zo leuk als een onbekende renner die tijdens de Tour vanuit het niets opstaat en iedereen verrast", aldus Wuyts.

Populair

Laatste nieuws