De Condé pakt uit met verrassend transfernieuws vlak voor Standard-Genk voetbal
voetbal

De Condé pakt uit met verrassend transfernieuws vlak voor Standard-Genk

De Condé pakt uit met verrassend transfernieuws vlak voor Standard-Genk

Club Brugge is dé ploeg van de laatste jaren in België, maar in de schaduw van blauw-zwart boert ook KRC Genk uitstekend. Misschien niet zozeer op het vlak van prijzen, maar zeker financieel.

En dat heeft heel veel te maken met de schitterende transferpolitiek die de Limburgse topclub toepast. Nog niet volledig ontwikkelde spelers halen en als ze sportief ontploffen vervolgens met ruime winst doorverkopen.

Het grote nadeel aan die politiek is dat KRC Genk na een sportief hoogtepunt zo telkens opnieuw moet beginnen bouwen aan een nieuwe ploeg. En dat dreigt ook komende zomer weer te gaan gebeuren.

Met name topschutter Paul Onuachu en in iets mindere mate Théo Bongonda en John Lucumi lijken zo goed als zeker andere oorden te gaan opzoeken. Al stelt sportief directeur Dimitri De Condé daar nu vraagtekens bij.

Evenwicht

"We zitten in een positie waarbij we het sportieve boven het financiële kunnen laten primeren", verrast De Condé in La Dernière Heure. "Alles hangt af van wat de club en de speler wil, net als de timing. Daar moet je als club een goed evenwicht in vinden."

En dat is in de aanloop naar de bekerfinale tegen Standard natuurlijk uitstekend nieuws voor de KRC Genk-supporters. Al valt het toch afwachten in hoeverre De Condé die woorden kan hard maken. Zeker in het geval van Onuachu.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws