Frank Vandenbroucke maakt zich grote zorgen over nieuwe coronavariant Politiek
Politiek

Frank Vandenbroucke maakt zich grote zorgen over nieuwe coronavariant

Frank Vandenbroucke maakt zich grote zorgen over nieuwe coronavariant

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) maakt zich zorgen over de verschillende varianten van het coronavirus. Vooral de Braziliaanse en Indische variant baren hem zorgen.

"Bij het uitrollen van de vaccinatiecampagne moeten we zeer beducht blijven voor die nieuwe varianten", zei Vandenbroucke na het Overlegcomité. "Wat betreft de beruchte Indiase variant (die erg besmettelijk lijkt) hebben we afgesproken dat we op zeer korte termijn gaan beslissen welke richtlijnen van toepassing zijn rond quarantaine."

Viroloog Marc Van Ranst heeft nog niet genoeg gegevens om te bevestigen dat deze Indische variant een groot probleem wordt. "In het begin weet je niet precies hoe ziekteverwekkend die Indiase variant is en of die besmettelijker is. Misschien is die even infectieus dan de Britse variant. Dit zal de volgende op het lijstje zijn die belangrijk zal worden", klonk het eerder al.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws