Verloor Thomas De Gendt €20.000 door Marion Rousse? "Ging je echt zo ver?" Wielrennen
Wielrennen

Verloor Thomas De Gendt €20.000 door Marion Rousse? "Ging je echt zo ver?"

Verloor Thomas De Gendt €20.000 door Marion Rousse? "Ging je echt zo ver?"

In de Tour van 2017 greep Thomas De Gendt net naast de prijs van de superstrijdlust, ter waarde van €20.000. Dat de Lotto-Soudal-renner niet won, zou wel eens te maken kunnen hebben met Marion Rousse, toenmalige echtgenote van de Fransman Tony Gallopin.

Thomas De Gendt reed in de Tour de France van 2017 meer dan 800 kilometer in de aanval, maar de prijs van de superstrijdlust kreeg onze landgenoot niet. Die ging naar de Franse thuisrijder Warren Barguil.

Zes juryleden zouden beslissen wie de prijs mee naar huis zou nemen. Greg Lemond, Laurent Jalabert, Thierry Gouvenou, Jean Montois, Alexandre Roos en Marion Rousse, toenmalig echtgenote van de Fransman Tony Gallopin.

Ruzie

"In die Tour had De Gendt een akkefietje met ploegmaat Gallopin", weet Michel Wuyts in Het Laatste Nieuws. "De Fransman dreigde prompt met repercussies: 'Denk maar niet dat je ooit de Superstrijdlust wint. Marion zal nooit voor je stemmen. En haar twee stemgerechtigde, Franse collega's evenmin'."

En die prijs, ter waarde van €20.000, kwam inderdaad nooit naar De Gendt. "Ging je echt zo ver, chère Marion?", vraagt Wuyts zich af. "Neen, toch?"

Nadien liep de relatie tussen Rousse en Gallopin spaak, de Française mag zich nu de vriendin van wereldkampioen Julian Alaphilippe noemen.

Populair

Laatste nieuws