Demi Vollering wint LBL, maar iedereen heeft het over wereldkampioene Van der Breggen Wielrennen
Wielrennen

Demi Vollering wint LBL, maar iedereen heeft het over wereldkampioene Van der Breggen

Demi Vollering wint LBL, maar iedereen heeft het over wereldkampioene Van der Breggen

Demi Vollering heeft eindelijk haar felbegeerde zege beet. De Nederlandse was de snelste in een sprint van een elitegroepje van vijf rensters en won Luik-Bastenaken-Luik. Wereldkampioene Anna van der Breggen verzette bergen werk voor haar ploeggenote.

Het was wachten op de gevreesde La Redoute vooraleer de koers echt zou ontploffen. Een groepje van drie snelde weg: Ashleigh Moolman Pasio, Lucinda Brand en Cecilie Uttrup Ludwig vonden elkaar. Maar Moolman besloot om stoorzender te spelen. Ze nam niet meer over, de favorieten kwamen terug.

Met nog 13 kilometer te gaan moest de Côte de la Roche aux Faucons dan maar voor de beslissing zorgen. Wereldkampioene Anna van der Breggen bepaalde het tempo en brak de ene na de andere renster. Zo ook Marianne Vos, die nog eens terugkwam, maar na een versnelling van Annemiek van Vleuten definitief moest lossen.

Wereldkampioene werkt

Van Vleuten en Van der Breggen hadden nog maar drie metgezellen die het tempo konden volgen: Katarzyna Niewiadoma, Demi Vollering en Elisa Longo Borghini. Met Vollering had de wereldkampioene een enorm belangrijke ploeggenote bij zich.

Maar Van der Breggen offerde zich zowaar zélf op. Waar Vollering in de Waalse Pijl de wereldkampioene nog aan de zege hielp, wou Van der Breggen nu het cadeautje teruggeven. Ze bleef op kop beuken en bracht haar ploeggenote op die manier in een zetel naar de sprint.

Die sprint werd ingezet door Van Vleuten, die met grote halen versnelde. Maar de Europese kampioene werd overvleugeld door Vollering, die haar emoties niet meer kon bedwingen. Meteen na de finish zocht ze Van der Breggen op voor een innige omhelzing.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws