De Wever over vertrouwen in El Kaouakibi: "Het project was schitterend" Politiek
Politiek

De Wever over vertrouwen in El Kaouakibi: "Het project was schitterend"

De Wever over vertrouwen in El Kaouakibi: "Het project was schitterend"

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) lag gisteren zwaar onder vuur bij de oppositie in het debat rond de subsidies aan de vzw Let's go urban van Sihame El Kaouakibi. Volgens De Wever gaat het om een collectieve verantwoordelijkheid.

De Wever nam uitgebreid de tijd om alle vragen te beantwoorden. "Het heeft er alle schijn van dat we zijn opgelicht", zei hij. De burgemeester ontkent dat er kwade wil geweest zou zijn bij het Antwerpse stadsbestuur. "Dat zou naar boven gekomen zijn in de audit, want daar is men forensisch te werk gegaan, tot het uitlezen van mailboxen toe", stelt hij.

Volgens De Wever kreeg Let's Go Urban zoveel subsidies omdat het erg succesvol was en steun kreeg van topmensen in de politiek en het bedrijfsleven. "Het project was schitterend en werd door iedereen gewaardeerd", citeert VRT hem. "Er was ook een heel geloofwaardige governance. We hadden vertrouwen in een groep mensen, niet in één persoon."

Brief van El Kaouakibi

De Wever ontkent dat hij zelf gevolg heeft gegeven aan de brief van El Kaouakibi voor extra geld. "Dergelijke vragen worden altijd aan het einde van het jaar door het college afgewogen", zegt hij. "Dat er geen collegebesluit over is, is perfect normaal. Het is aan de gemeenteraad om aanpassingen aan de meerjarenbegroting te beoordelen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws