Adrie van der Poel heeft een boodschap voor zoon Mathieu: "Stap dan uit de koers" Wielrennen
Wielrennen

Adrie van der Poel heeft een boodschap voor zoon Mathieu: "Stap dan uit de koers"

Adrie van der Poel heeft een boodschap voor zoon Mathieu: "Stap dan uit de koers"

Binnenkort zal Mathieu van der Poel zijn eerste grote ronde rijden. Dat doet de Nederlander meteen in de Ronde van Frankrijk. Moet hij focussen op de groene trui? Vader Adrie van der Poel vindt van niet.

Met het oog op de Olympische Spelen in Tokio, waar hij de gouden medaille wil halen in het mountainbiken, is een Tour-deelname misschien niet echt aan te raden. Maar er zijn uiteraard ook de sponsorverplichtingen. Bestaat de kans dat Mathieu van der poel de Tour niet uitrijdt?

"Dat weet ik niet, dat zijn dingen waarmee ik me niet bemoei", zegt vader Adrie van der Poel bij Sporza. "Het zal een ontdekkingsreis worden. Hoeveel zal en wil Mathieu afzien in de Ronde van Frankrijk? Dat zal meespelen."

Van der Poel senior heeft uiteraard wel zijn eigen mening. "Misschien moet Mathieu na 14 dagen zeggen dat hij eruit stapt, want Tokio volgt echt wel kort op de Tour."

Groen

Op de groene trui moet de Nederlander van Alpecin-Fenix dan ook niet rekenen volgens vader Van der Poel. "Als Tokio je hoofddoel is, moet je niet voor groen gaan. Probeer eerst eens een rit te winnen", klinkt het.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws