'Club Brugge valt achterover: Vijf spelers mee naar het EK' voetbal
voetbal

'Club Brugge valt achterover: Vijf spelers mee naar het EK'

'Club Brugge valt achterover: Vijf spelers mee naar het EK'

Het is nog niet helemaal officieel, maar er moet niet meer aan getwijfeld worden. Voor het komende EK zullen de deelnemende landen 26 in plaats van 23 spelers in hun selectie mogen opnemen.

The Times schrijft dat de UEFA komende maand het licht op groen zet daarvoor. De uitbreiding van de EK-selectie met minstens drie extra spelers werd vooral gevraagd door de deelnemende toplanden.

En dat heeft alles te maken met corona. Doordat het normale seizoensschema helemaal overhoop gehaald werd, moeten spelers aan een recordtempo wedstrijden afwerken en komen ze amper aan rust toe met het oog op het EK. Waardoor (veel) blessures dreigen op het toernooi.

Dat de reglementswijziging er nu toch doorkomt is in eerste instantie een goede zaak voor bondscoach Roberto Martínez, die al veel langer voorstander is van het idee om de EK-kernen uit te breiden.

Gat in de lucht

Maar ook bij Club Brugge zullen er een paar een gat in de lucht springen, want vooral blauw-zwart heeft extra kandidaat-internationals in huis die bij een selectie van 23 wellicht nipt zouden afvallen.

En zo zou de landskampioen komende zomer naar verluidt maar liefst vijf spelers kunnen afvaardigen. Ongezien in tijden waarin vooral de buitenlandse internationals de selectie regeren en er de voorbije jaren soms zelfs geen enkele Jupiler Pro League-Belg geselecteerd werd.

Rits

Simon Mignolet is altijd een zekerheid, maar daarachter was het voor zowel Hans Vanaken, Brandon Mechele als Charles De Keteleaere nagelbijtend afwachten. Voor Mats Rits leek het helemaal hopeloos.

Maar nu zou blauw-zwart volgens bronnen rond de nationale ploeg al minstens de eerste vier zien vertrekken en mogelijk ook Rits, die in Brugge aan een uitstekend seizoen bezig is. Al zal het ook nu spannend afwachten zijn op de eindbeslissing van Roberto Martínez.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws