Tom Boonen shockeert: "Precies een concentratiekamp" Wielrennen
Wielrennen

Tom Boonen shockeert: "Precies een concentratiekamp"

Tom Boonen shockeert: "Precies een concentratiekamp"

Renners die willen meedoen voor winst in grote ronden mogen geen grammetje te veel vet meesleuren. Daardoor lijkt het soms dat renners worstelen met anorexia of magerzucht. Maar dat klopt niet, zegt Tom Boonen.

In de Sportcast van Het Laatste Nieuws kwamen Tom Boonen en Johan Museeuw terugblikken op het voorbije wielervoorjaar. Presentator Stijn Vlaeminck stelde vast dat veel renners wel heel mager zijn. Hij wilde weten of er in het peloton sprake is van magerzucht.

Volgens Tom Boonen is dat niet het geval: "Neen, het is hun beroep, hé. Jouw lichaam is je werktuig. Kijk naar Tiesj Benoot. HIj is niet klein en behoort zo tot de zwaardere mannen. Maar hij wil zich nu toeleggen op het rondewerk. Dan telt niet elke kilogram, maar wel elke 100 gram."

"Ik was ook vel over been"

"Ik denk dat iedereen op een gezonde manier werkt. Renner zijn altijd mager geweest. In mijn magerste periode ooit woog ik 77 kilogram en ik ben 1,93 meter groot. Dan zit je rond de 3,5 procent vet."

"Ik heb daar nog foto's van. Ik kwam precies uit een concentratiekamp. Op dat moment was ik daar zeer fier op. Maar ik vind dat ik er mooier uitzie nu ik iets gespierder ben", lacht de Bom van Balen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws