Zullen de vaccins nog werken tegen de Indiase variant of zitten we met heel groot probleem? Royalty
Royalty

Zullen de vaccins nog werken tegen de Indiase variant of zitten we met heel groot probleem?

Zullen de vaccins nog werken tegen de Indiase variant of zitten we met heel groot probleem?

De Indiase variant slaat wild om zich heen in India en is ook al in ons land opgedoken. Moeten we ons daar extra zorgen over maken? En zullen de vaccins wel werken tegen deze variant?

Experten durven er nog geen grote uitspraken over doen. Het is zelfs nog niet wetenschappelijk bewezen of die Indiase variant wel besmettelijker is. Wellicht wel, als je alleen al kijkt naar de situatie in India.

Ugur Sahin, directeur van het laboratorium BioNTech, dat in samenwerking met Pfizer een vaccin tegen Covid-19 ontwikkeld heeft, is er vrij gerust in. "De Indiase variant bevat mutaties die we eerder al bestudeerd hebben en waartegen ons vaccin werkt, wat ons het nodige vertrouwen geeft", klinkt het. BioNTech heeft zijn vaccin al op meer dan 30 varianten getest en telkens met een bevredigend resultaat.

Geen werkend vaccin

Marc Van Ranst is nog niet overtuigd. Het vaccin van AstraZeneca zou er bijvoorbeeld niet zo goed tegen werken. "Wat we weten, is dat mensen die gevaccineerd zijn die stammen wel nog altijd kunnen krijgen en ziek kunnen worden", zegt de viroloog. "We hopen wel dat erg ziek worden, in het ziekenhuis terechtkomen en eraan sterven er niet meer bij is."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws