Vincent Kompany klaar en duidelijk over Club Brugge: "Het is belachelijk" voetbal
voetbal

Vincent Kompany klaar en duidelijk over Club Brugge: "Het is belachelijk"

Vincent Kompany klaar en duidelijk over Club Brugge: "Het is belachelijk"

RSC Anderlecht verzekerde zich op de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie van een plek in play-off 1. In de play-offs is nog veel mogelijk, maar trainer Vincent Kompany blijft nederig.

“Gezien ons verleden zullen mensen altijd over titels praten, maar mijn taak is analyseren en uitvoeren", vertelt Kompany bij Het Nieuwsblad. "Als dit seizoen ons één ding geleerd heeft, is het dat we nederig moeten zijn."

"Club Brugge is met voorsprong de beste ploeg van het heden, maar Anderlecht wil gezien zijn verleden steeds terug naar de top en we moeten natuurlijk ook gewoon ambities hebben. Mijn vader zei altijd: hoe meer je eet, hoe meer honger je krijgt. Dat is de perfecte uitspraak voor de situatie waarin Anderlecht zich bevindt.”

Pingpong tot middernacht

Club Brugge dit seizoen nog bijbenen, lijkt onbegonnen werk. En dat beseft Kompany zelf ook. “Elke wedstrijd winnen, dat is mijn doel. Maar het is belachelijk om te beginnen uitrekenen wat er gebeurt als we daar effectief in slagen en achttien op achttien pakken."

"Nogmaals: we zitten in een situatie waarin we bescheiden moeten zijn", benadrukt de coach van RSCA. "De tijd dat we tot middernacht pingpong speelden en ik zelfs niet wist dat we daags nadien tegen Club Brugge speelden, is voorbij. We hebben niet de ploeg die we destijds hadden.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws