Marc Van Ranst: "Binnenkort zijn we af van de grote miserie" Royalty
Royalty

Marc Van Ranst: "Binnenkort zijn we af van de grote miserie"

Marc Van Ranst: "Binnenkort zijn we af van de grote miserie"

BioNTech-oprichter Ugur Sahin verraste door te zeggen dat Europa uiterlijk tegen augustus groepsimmuniteit zal bereiken tegen Covid-19. Marc Van Ranst heeft er alvast vertrouwen in.

“Als je kijkt naar Engeland waar inmiddels al 60% van de bevolking is gevaccineerd, dan zie je dat het aantal nieuwe besmettingen er erg laag ligt", legt Van Ranst uit in Het Laatste Nieuws. "In Engeland lopen ze met de vaccinaties anderhalve tot twee maand voor. Daar begin je de voordelen te zien van beginnende groepsimmuniteit. Voor alle duidelijkheid: je wordt niet op een dag wakker en plots is er groepsimmuniteit, zo werkt dat niet.”

Is corona aan zijn laatste honderd dagen bezig? "Ik durf niet te zeggen dat we over honderd dagen volledig van het virus af zijn, maar het is een symboliek die ik wel onderschrijf. We zullen af zijn van de grote miserie, maar we zullen nog wel kleine misdrietjes hebben", klinkt het bij de viroloog.

Derde vaccin

Sahin, de oprichter van BioNTech, wijst er wel op dat er een derde vaccin zal nodig zijn op termijn. Volgens studies neemt de effectiviteit van het vaccin van Pfizer na zes maanden af van 95 naar 91 procent. “Daarom hebben we een derde injectie nodig om de vaccinbescherming weer op bijna 100 procent te krijgen”, luidt het.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws