Goedele Liekens erg ongerust: "De dokters weten het ook niet" Buitenland
Buitenland

Goedele Liekens erg ongerust: "De dokters weten het ook niet"

Goedele Liekens erg ongerust: "De dokters weten het ook niet"

Goedele Liekens liet vorige week weten dat alles de goede kant opgaat met haar. Haar kankerbehandeling kon eindelijk stopgezet worden en de wereld ligt weer aan haar voeten. Al verschilt de ene dag soms wel heel erg met de andere.

"Soms heb ik momenten dat het heel erg goed gaat. Soms lijkt het alsof ze de soupape van mijn lichaam opendraaien en alle energie wegvliegt", aldus Goedele in Het Laatste Nieuws. "Ik doe zo goed als elke middag een dutje, of ik haal het einde van de dag niet. Ook nu moet ik even op adem komen, sorry. Ik ben, terwijl we telefoneren, naar boven aan het stappen. Vroeger stopte ik halverwege de trap om een paar minuten uit te blazen, maar nu zeg ik 'komáán' en stap ik door."

Om de zoveel maanden op controle

Goedele heeft haar laatste chemotherapiesessie achter de rug. Ze krijgt wel een nabehandeling om het risico op hervallen zo klein mogelijk te maken. Toch blijft de presentatrice er bang voor dat de kanker zou terukeren. “Mijn laatste PET-scan was oké, maar ik zal nu om de zoveel maanden op controle moeten, voor een nieuwe scan en de hele cinema. De eerste keer is begin juli.”

“Ik ben dus zeker niet genezen verklaard", benadrukt Goedele. "Ik heb ook moeite met het woord 'kankervrij', want is dit nu een pauze in de kankerperiode of bevind ik me al na de kanker? Ik weet het niet. De dokters evenmin, want anders zouden ze me niet om de paar maanden willen terugzien.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws