Bongonda bezorgt Antwerp ijskoude douche na spektakelstuk voetbal
voetbal

Bongonda bezorgt Antwerp ijskoude douche na spektakelstuk

KRC Genk is vrijdagavond met een overwinning aan play-off 1 begonnen. Op het veld van Royal Antwerp FC gingen de Limburgers winnen met 2-3. Théo Bongonda kroonde zich met twee goals tot matchwinnaar. Antwerp blijft verweesd achter.

In een aangename eerste helft klom KRC Genk na twintig minuten spelen op voorsprong. De bezoekers speelden een counter perfect uit en aan de tweede paal had Bongonda de bal slechts binnen te duwen. Antwerp kwam niet veel later dreigen via Le Marchand, maar Vandevoordt hield de 0-1-tussenstand op het scorebord.

Na rust schoot Antwerp sterk uit de startblokken. The Great Old greep Genk bij de keel en kreeg plots kans na kans. Vandevoordt hield zijn ploeg eerst nog recht, maar bij een corner moest hij zich vervolgens toch gewonnen geven op een kopbal van Le Marchand.

KRC Genk piepte en kraakte en slechts enkele minuten na de gelijkmaker stond het zelfs al 2-1. Mbokani zette Miyoshi alleen voor doel en de Japanner deed de rest. Genk hing in de touwen, maar was nog niet knock-out. Een kwartier voor tijd maakte de onvermijdelijke Onuachu gelijk. Zijn dertigste goal van het seizoen.

Bongonda beslist

Het leek een gelijkspel te gaan worden, maar daar nam Genk geen vrede mee. De bekerwinnaar toonde veerkracht en Bongonda kopte een perfect gemeten voorzet van Ito tegen de netten: 2-3 en een gouden driepunter voor de ploeg van John van den Brom.