Iedereen heeft het tijdens KVO-Standard over dít gebaar van Mehdi Carcela voetbal
voetbal

Iedereen heeft het tijdens KVO-Standard over dít gebaar van Mehdi Carcela

Met KV Oostende-Standard schoten zaterdagavond ook de play-offs voor Europa in actie. Aan de rust stond de thuisploeg 3-2 voor en toch had iedereen het over iets anders.

Want in minuut 25 kwam Standard-verdediger Collins Fai ploegmaat Mehdi Carcela in volle wedstrijd iets toestoppen. Eerst werd gedacht aan een briefje met tactische instructies, maar bleek niet te kloppen toen Carcela iets in zijn mond stak en begon te kauwen.

En de fase riep nog meer vragen op toen de aanvallende middenvelder - nadat hij in minuut 27 een gele kaart kreeg - naar de kant ging. Daar ging Carcela eerst op zijn gemak iets drinken en vervolgens kreeg hij nog iets te eten mee.

Iedereen keek raar op, ook de kijker thuis, maar al gauw werd duidelijk hoe de vork aan de steel zat. Het is immers Ramadan, waardoor Carcela als Moslim tussen zonsopgang en zonsondergang onder meer niet mag eten en drinken. Dus toen de zon tijdens de wedstrijd officieel onder was, maakte hij daar snel gebruik van.