Geweldige Courtois kan Real Madrid tegen Chelsea niet naar CL-finale loodsen voetbal
voetbal

Geweldige Courtois kan Real Madrid tegen Chelsea niet naar CL-finale loodsen

Het bleef spannend tot de laatste minuut, maar Real Madrid is er woensdagavond niet in geslaagd om favoriet Chelsea af te stoppen en verloor met 2-0. Ondanks een uitstekende Thibaut Courtois en een zeer matige Hazard.

Aan de rust stond het 1-0. Havertz lobde op de lat, maar landgenoot Werner kopte de rebound gemakkelijk binnen. Benzema kwam het dichtst bij een goal voor Real Madrid, maar botste tot twee keer toe op een uitstekende redding van Mendy. Hazard was in de eerste helft nergens.

Na rust nam Chelsea een vliegende start, maar Havertz kopte over een kansloze Courtois opnieuw op de lat. Daarna werd de tweede helft gedomineerd door de thuisploeg en dat het niet sneller 2-0 werd lag enkel en alleen aan Courtois.

Hazard bleef quasi onzichtbaar, maar pakte rond het uur opeens uit met een flits. Vanuit een bijzonder scherpe hoek waagt de Rode Duivel zijn kans, maar Mendy toonde zich de evenknie van Courtois en hield zijn netten schoon.

Hazard roemloos vervangen

Uitblinker Havertz bleef ondertussen maar heersen, maar een doelpunt zat er voor hem niet in. Het was Mason Mount die vijf minuten voor tijd het lot van Courtois en Real Madrid bezegelde. Hazard werd in de slotminuten roemloos vervangen.

Chelsea neemt het nu op 29 mei in Istanbul in een 'All England Final op tegen het Manchester City van Kevin De Bruyne.