Dinsdag 11 Mei 2021 - 21:00   I   Foto: VRT  I   door Redactie

Erika Vlieghe houdt haar hart vast na Overlegcomité: "Er kan nog heel veel mis gaan"

Erika Vlieghe houdt haar hart vast na Overlegcomité:

Infectiologe Erika Vlieghe maakt zich grote zorgen over de vele versoepelingen die zijn aangekondigd door het Overlegcomité.

"Bij mij en mijn collega’s blijft de vraag, is dit het goede moment en is het wijs om zoveel tegelijk te doen? We creëren heel veel bewegingen van mensen in de maatschappij op een moment dat we nog volop aan het vaccineren zijn, en er van alles mis kan gaan", vertelde Vlieghe op Radio 1.

"Ik speel soms de rol van pretbederver, maar dat is dan maar zo. We hebben een aantal bezorgdheden, ook over een aantal onbekenden zoals de Indische variant, die toch heel snel oprukt op verschillende plaatsen. En de dingen die je niet goed kent, daar hoeden we ons voor", zei de voorzitter van de GEMS.

Vlieghe houdt haar hart vast voor de grote festivals. "We zijn het meest bezorgd over massaevenementen: mensen uit diverse streken komen samen, die nauw, langdurig contact hebben, vaak meerdere dagen na elkaar… er is nog werk aan de winkel om dit zomerplan zo veilig als mogelijk te maken."

"Ik wil niet aan doemdenken doen, maar we moeten kijken naar wat buiten Europa gebeurt"

Daarnaast gaan we in de zomer meer reizen en zijn er de varianten, stelt Vlieghe. "We zitten met een pandemie die wereldwijd niet de goede richting uitgaat. Het brandt in India en die breidt zich uit naar een heleboel Aziatische landen, landen die het tot nu toe goed onder controle leken te hebben. Ik wil niet aan doemdenken doen, maar we moeten onze ogen openen voor wat er gebeurt buiten Europa", aldus nog de infectiologe.

TAGS  I  Erika Vlieghe  I  coronavirus