Geert Molenberghs over Covid-19 in ons land: "Er zijn nu wel heel gunstige signalen" Royalty
Royalty

Geert Molenberghs over Covid-19 in ons land: "Er zijn nu wel heel gunstige signalen"

Geert Molenberghs over Covid-19 in ons land: "Er zijn nu wel heel gunstige signalen"

Biostatisticus Geert Molenberghs ziet het zeer positief in. De laatste coronacijfers stemmen de professor gunstig.

"Er zijn een aantal heel gunstige signalen", vertelt Molenberghs aan HLN LIVE. "We hebben 650 mensen op intensieve zorgen. Dat is 300 minder dan tijdens de meest recente piek. Dat is heel gunstig. Als het op deze manier verdergaat, verwachten we de grens van 500 te bereiken voor het einde van de maand. Als er niet plots terug stijgingen beginnen op te treden in het aantal gevallen. Maar ook daar zien we voorzichtig gunstige signalen ook."

"Er wordt met de toegenomen contacten die er gaan zijn door de versoepelingen rekening gehouden met een scenario die terug een stijging kan betekenen", vervolgt Molenberghs. "Het is natuurlijk wel zo dat de vaccinatiecampagne zeer snel vooruitgaat. Daar wordt ook rekening mee gehouden. Dat heeft een gunstig effect. We zien dat heel duidelijk in ziekenhuisopnames en mortaliteit in de woonzorgcentra."

Twee prikken

Molenberghs benadrukt wel dat twee prikken nodig zijn. "We kunnen wel pas op de volledige bescherming van de vaccins te rekenen twee weken na de tweede prik. Dat is een bijzonder belangrijke barrière die we aan het opwerpen zijn. We zijn nu met een grote snelheid bij mensen onder 65 aan het vaccineren."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws