Fatale avond voor vrienden Pieter, Laurens en Didier uit Tongeren Royalty
Royalty

Fatale avond voor vrienden Pieter, Laurens en Didier uit Tongeren

Fatale avond voor vrienden Pieter, Laurens en Didier uit Tongeren

Oud-Chiroleiders Pieter Somers (29), Laurens Stas (31) en Didier Rigo (38) vertrokken vanuit Eindhoven om naar hun favoriete café in Tongeren te gaan. Daar kwamen ze nooit aan. Een ernstig verkeersongeval besliste er anders over.

Pieter, Laurens en Didier zijn allen van Tongeren. Ze waren lid en leider bij Chiro Sint-Jozef. Na een rockfestival in Eindhoven wilden ze nog naar hun stamcafé de Pumpkes in Tongeren gaan. Op de N74 in Hechtel-Eksel liep het echter mis.

De Mazda ging om nog onbekende redenen over de middenberm en botste op een Porsche. Pieter, die aan het stuur zat, overleed ter plaatse. Laurens en Didier werden in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar stierf Laurens aan zijn verwondingen. Didier wordt in coma gehouden in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. In de Porsche, die vuur vatte, raakten twee inzittenden zwaargewond.

"Didier steunen"

Voor ze naar hun stamcafé vertrokken hadden ze nog een bericht gestuurd: "Binnen een uur zijn we daar". Ze kwamen echter nooit aan. “Ik ben hun leider nog geweest bij de Chiro van Sint-Jozef”, zegt Jos Croughs, uitbater van Pumpkes, in Het Nieuwsblad. “Ik ken Pieter en Laurens als twee joviale kerels, die altijd voor iedereen klaarstonden. We zijn hier om te rouwen, maar we willen ook Didier steunen.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws