Tuinfeest mag met 50 personen, Erika Vlieghe maakt zich zeer grote zorgen Royalty
Royalty

Tuinfeest mag met 50 personen, Erika Vlieghe maakt zich zeer grote zorgen

Tuinfeest mag met 50 personen, Erika Vlieghe maakt zich zeer grote zorgen

Vanavond was Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) te gast bij De Cooke & Verhulst Show. Hij zal hier aankondigen dat het vanaf 9 juni mogelijk zal zijn om tuinfeesten te organiseren voor 50 personen zonder een professionele cateraar.

Zondag was Jambon de gast bij ATV om te reageren op de aangekondigde versoepelingen. Hier liet hij vallen dat een tuinfeest enkel mogelijk is met meer dan 11 personen als er een professionele cateraar aanwezig is. Als je met minder dan 11 bent, dan is je eigen catering toegestaan. Op deze uitspraak kwam heel wat kritiek. Er werd gereageerd dat deze maatregel weer eentje op maat van de hoge middenklasse is. De regel wekte de indruk dat de mensen met meer geld straks meer mogen dan de rest. Deze kritiek zette de overheid aan om dit idee te herzien.

Volgens Jambon zal het horecaprotocol ook gelden voor tuinfeesten, maar zal er geen politie gestuurd worden om te controleren. De tafels moeten net zoals in de horeca de nodige ruimte tussen elkaar hebben. Het is ook enkel toegestaan om per vier aan tafel te zitten. “We weten ondertussen allemaal wel wat mag”, volgens Jambon. “Er wordt daarbij gerekend op het gezond verstand van de burger”.

CD&V weet van niks 

CD&V, de meerderheidspartij in de regering, is niet op de hoogte van deze beslissing. Zo reageerde partijvoorzitter Joachim Coens op Twitter: “Is dit de manier waarop we de mensen informeren?”.

Vlieghe erg bezorgd

“Ik kan niet meer goed volgen”, reageert infectiologe Erika Vlieghe op HLN.be. “Het lijkt wel alsof er elke dag een nieuwe versoepeling is. Ik maak mij veel zorgen, het gaat erg snel. Een groep van 50 past niet in veel tuinen, ik vroeg me af hoe dat in goede banen gaat geleid worden.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws